Σε κουτσομπολεύουν; Κακό του κεφαλιού τους.

Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε καμιά επιρροή για το αν θα μας σχολιάσουν πίσω από την πλάτη μας. Αυτή είναι μια συμπεριφορά, εξωτερική και ανεξάρτητη από εμάς.

Το κουτσομπολιό για κάποιους είναι τρόπος ζωής, είναι ο τρόπος τους να μειώνουν τους άλλους και να ανεβάζουν στα μάτια τους τον εαυτό τους.

Αυτό το γεγονός δεν πρέπει να μας επηρεάζει σαν άτομα, ανεξάρτητα από το πόσο κακοί οι καλοί είμαστε θα συμβαίνει. 

Όπως αναφέρεται και στο άρθρο Ζήσε τη ζωή που πάντα ήθελες να ζήσεις,Θα σε κριτικάρουν, θα σε κατακρίνουν για αυτό που είσαι, ότι και να είσαι, όσο καλός και να είσαι.”

Το μόνο που πετυχαίνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι να δείχνουν το εσωτερικό τους κακό χαρακτήρα και τις δικές τους ανασφάλειες.

Τα άτομα που κουτσομπολεύουνασύστολα φορτίζουν τους γύρω τους. Κάνουν ξεκάθαρο με την συμπεριφορά τους, τις υπερβολές τους και την αρνητική τους ενέργεια ότι δεν είναι ισορροπημένοι και ότι αυτοί έχουν το πρόβλημα.

Συνήθως στερούνται ηρεμίας και αντοχών. Δεν μπορούν να επικεντρωθούν στον εαυτό τους. Πολλές φορές η δική τους ζωή τους φαίνεται βαρετή. Προσπαθούν να ζήσουν κάποιες συναρπαστικές στιγμές μέσα από τις ζωές των άλλων.  

Το να κατηγορείς τους πάντες και τα πάντα φανερώνει ένα άτομο γεμάτο θυμό, απογοήτευση και ζήλια προς τους ανθρώπους. Με μειωμένο αυτοέλεγχο και αυτογνωσία• έχει συνήθως στο στόχαστρο του άτομα που Θεωρεί ότι ευνοούνται ή τα κατάφεραν καλύτερα από τον ίδιο. Πολλοί συνομιλητές του αναρωτιούνται για το νοητικό του δυναμικό αφού υποτιμά το δικό τους.

Ουσιαστικά το κουτσομπολιό για αυτούς τους ανθρώπους γίνεται μπούμερανγκ, το οποίο αν δεν προσέξουν θα τους κυνηγά για την υπόλοιπη τους ζωή.

Ο Επίκτητος στο εγχειρίδιον του έχει κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για τα άτομα που έρχονται αντιμέτωπα με το κουτσομπολιό:

 «Αν κάποιος σου καταγγείλει ότι ο τάδε σε κακολογεί, μην απολογείσαι γι’ αυτά που ελέχθησαν εναντίον σου, αλλά απάντησε απλώς: – “Θ’ αγνοούσε βεβαίως τις άλλες μου κακές ιδιότητες”. Διότι δεν θα έλεγε αυτά μόνον.
Όταν λοιπόν κάποιος σε βλάπτει ή σε κακολογεί, θυμήσου ότι αυτό το κάνει ή το λέει επειδή νομίζει ότι αυτό είναι το σωστό. Διότι δεν είναι δυνατόν, ν’ ακολουθεί τον δικό σου τρόπο σκέψεως και όχι εκείνο που πιστεύει ο ίδιος, συνεπώς αν αυτό που πιστεύει είναι λάθος, εκείνος βλάπτεται, ο ίδιος που εξαπατάται. Διότι δεν βλάπτεται η αλήθεια όταν συγχέεται με το ψέμα αλλά μόνον αυτός που εξαπατήθηκε.
Από αυτά ξεκινώντας θ’ αντιμετωπίσεις με πραότητα τον όποιον σε κακολογεί. Λέγε δε σε κάθε περίσταση: έτσι αυτός νομίζει” Για κάθε τι που σου συμβαίνει, να θυμάσαι να στρέφεσαι για βοήθεια στον εαυτό σου και να αναζητάς ποια δύναμη κρύβεις μέσα σου για να το αντιμετωπίσεις».


Πολλά πράγματα στη ζωή είναι πέραν από τον έλεγχο μας, αυτό ισχύει και για το κουτσομπολιό που γίνεται με στόχο εμάς.  Οι σκέψεις και οι αντιδράσεις μας όμως οι οποίες προκύπτουν αφού μάθουμε ότι μας κουτσομπολεύουν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από εμάς.

Όπως αναφέρει ο Μάρκος Αυρήλιος «Τα πράγματα δεν αγγίζουν την ψυχή αλλά στέκουν ακίνητα έξω από αυτήν, ενώ οι ενοχλήσεις προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από κρίση που σχηματίζουμε από μέσα μας γι’ αυτά».

Τα εξωτερικά γεγονότα και ερεθίσματα δεν είναι δυνατό από μόνα τους να επηρεάσουν τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου. Όλες οι μεταβολές του ψυχισμού μας οφείλονται αποκλειστικά στο πως αντιλαμβανόμαστε αυτά τα πράγματα.


Οι μεταβολές και κινήσεις του εξωτερικού κόσμου δεν περιμένουν τη γνώμη μας για να συμβούν. Τις περισσότερες φορές δεν εξαρτώνται από τη θέληση μας και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα προλάβουμε.

Η κρίση μας, για αυτά όμως είναι δική μας ευθύνη· είναι η εξουσία που μας δόθηκε από τη φύση πάνω στον δικό μας συναισθηματικό κόσμο. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να εξουσιάζεις τον εαυτό σου, η δύναμη όμως είναι μέσα μας και οφείλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε.

Έτσι και η αντίδραση μας για τις φήμες που διαδίδονται σε βάρος μας έχει να κάνει μόνο με τον εσωτερικό μας κόσμο. Η ηρεμία και ποιότητα των σκέψεων μας επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε μερικούς αργόσχολους, που δεν προσπαθούν καν να γνωρίζουν τον εαυτό τους, να μας χαλούν την ηρεμία μας και τη ζωή μας.

NO ARMOUR
Latest posts by NO ARMOUR (see all)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2017 – noarmour.com - All Rights Reserved
error: Content is protected !!