Ζήσε τη ζωή που πάντα ήθελες να ζήσεις

Επικεντρώσου στα δικά σου όνειρα, όχι σε αυτά που προστάζει η κοινωνία. Όσο εξωπραγματικά και αν ακούγονται, όσο βαρετά και να φαίνονται, κάνε αυτό που θα φουντώσει την φλόγα μέσα σου.

Στην πορεία για τα όνειρα σου μην σταθείς εμπόδιο στον δρόμο κανενός, μην θυσιάσεις τα όνειρα των άλλων για τα δικά σου.

Θα σε κριτικάρουν, θα σε κατακρίνουν για αυτό που είσαι, ό,τι και να είσαι, όσο καλός και να είσαι. Συνέχισε τον δρόμο σου, ακολούθησε το ένστικτο σου, απάντα στους κριτές σου με αγάπη και κατανόηση. Φοβούνται την αλλαγή ακόμα και αν αυτή γίνεται κάπου μακριά, συγχώρα τους και προχώρα. Δείξε τους τον δρόμο, οι δυνατοί θα ακολουθήσουν.

Η δική σου ευθύνη είναι:
Να ακολουθείς πάντα την καρδιά σου, η λογική θα βρίσκει εμπόδια αλλά και τρόπους να τα προσπερνά.
Να αποδεχθείς τον εαυτό σου όπως είναι, όποιος και αν νομίζεις ότι είναι. Αναγνώρισε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου.

Όση κριτική και να δεχθείς, εσύ ποτέ δεν θα πρέπει να κατακρίνεις τους άλλους. Ο πειρασμός θα είναι μεγάλος, η δύναμη σου θα αποδειχθεί ακόμα μεγαλύτερη. Αν κάποτε δεν τα καταφέρεις, αναγνώρισε το λάθος σου και συνέχισε την προσπάθεια.

Εκτίμησε αυτά που είδη έχεις. Έχεις περισσότερα από αυτά που πιστεύεις. Αναλογίσου πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς αυτά, κάνε μια παύση για να τα απολαύσεις.  Τα μικρά πράγματα είναι ικανά να μας δώσουν μεγάλες χαρές.

Εντόπισε τα “ασήμαντα” πράγματα που δε θέλεις στη ζωή σου και άλλαξε τα.
Οι μικρές αλλαγές κάνουν μεγάλη διαφορά.

Στην πορεία σου να ζήσεις τη ζωή που πάντα ήθελες, οι δικαιολογίες είναι περιττές. Εξωτερικοί παράγοντες θα είναι πάντα εκεί να σε απομακρύνουν από τον στόχο σου, προχώρα, όσο δύσκολο και αν φαντάζει. Αν κουραστείς κάνε μια παύση, μην απογοητευτείς. Με την πρώτη ευκαιρία συνέχισε τον δρόμο σου.

Μη σβήσεις ή σκίσεις τις σελίδες της ζωής σου, οφείλεις την ύπαρξη σου σε αυτές. Οι ιστορίες τους σε έχουν σφυρηλατήσει.
Οι ουλές σου είναι σημάδια περηφάνειας, τις βλέπεις και αναφωνείς “παρόλα αυτά είμαι εδώ”. Είναι οι σελιδοδείκτες στο βιβλίο της ζωής.

Παρ’ όλους τους φόβους και τις αμφιβολίες σου πρέπει να προχωρήσεις. Η αλλαγή είναι το μόνο αναπόφευκτο πράγμα, θα έρθει είτε το επιδιώκουμε είτε όχι, είτε το θέλουμε είτε την πολεμούμε.

Η ώρα για να δράσεις είναι τώρα. Είναι καλό να θεωρείς ότι έχεις χρόνο; Ότι αργότερα θα είναι καλύτερα για να εκπληρώσεις τα όνειρα σου; Όπως, να ταξιδέψεις, να αγαπήσεις, να ερωτευτείς, να κάνεις παιδιά, να γίνεις ο μουσικός που πάντα ονειρευόσουν; Η μοίρα, ίσως να έχει άλλα σχέδια, αλλά αν δεν έχει η αναβολή είναι ύπουλη συνήθεια.
Το αύριο θα γίνει το παρόν του μέλλοντος και εσύ θα επαναλαμβάνεις στον εαυτό
σου, αύριο είναι η ώρα. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου, τώρα έστω και αν τα όνειρα είναι ακίνδυνα και οι πράξεις όχι.

Μην φοβηθείς την ήττα, είναι αναπόφευκτη. Θα ηττηθείς πολλές φορές και αυτό δεν είναι κακό. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ηττήθηκαν ποτέ, είναι οι ίδιοι με αυτούς που δεν έχουν παλέψει ποτέ.
Δεν έχασαν ούτε μια μάχη, ούτε και κέρδισαν όμως. Δεν θα είναι ποτέ νικητές στη ζωή.

Θα είσαι φοβισμένος σε κάθε βήμα. Θα εκπλήξεις τον εαυτό σου, από τη δύναμη, αλλά και από τις στιγμές ευτυχίας που θα προκύψουν μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

Βίωσε το κάθε βήμα, μην μπαίνεις στον αυτόματο πιλότο, η κάθε στιγμή μετρά. Η αλλαγή στη ψυχή σου δεν πρέπει να σε φοβίζει.
Προχωράς προς την ζωή που έχεις επιλέξει.
Καθόρισε εσύ τον δρόμο και ακολούθησε τον, χωρίς παράπονα και τυμπανοκρουσίες.

Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα – Λάο Τσε

Γράφει:
Παύλος Κωνσταντίνου

Όσοι θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποιο άρθρο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
Παύλος Κ. Κωνσταντίνου
Latest posts by Παύλος Κ. Κωνσταντίνου (see all)

Δημιουργός: Παύλος Κ. Κωνσταντίνου

Ο Παύλος Κωνσταντίνου έχει σπουδάσει γενική νοσηλευτική στη Νοσηλευτική και Μαιευτική σχολή Κύπρου. Ακολούθως έκανε ειδικότητα στη Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας. Στην πρώτη περίπτωση του απονεμήθηκε «Τιμητικό Δίπλωμα στο πρόγραμμα Γενικής Νοσηλευτικής για την καλύτερη απόδοση» και στην Δεύτερη περίπτωση το «Δεύτερο Προεδρικό Βραβείο για το πρόγραμμα Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας για την καλύτερη επίδοση καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών» του. Ακολούθως φοίτησε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ώστε να αναγνωριστούν οι σπουδές του σε επίπεδο πτυχίου (B.Sc). Έχει επίσης ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) καθώς και μεταπτυχιακό στην Βιοηθική – Ιατρική ηθική (MA) με κατεύθυνση την Βιοηθική. Σημειώνεται ότι έχει αντιπροσωπεύσει την Κύπρο ως διεθνής σκακιστής από το 2008 μέχρι και το 2021. Ως σκακιστής έχει αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του με χαρακτηριστικότερη την κατάκτηση του Παγκύπριου Σκακιστικού Πρωταθλήματος το 2020. Σήμερα εργάζεται ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2017 – noarmour.com - All Rights Reserved
error: Content is protected !!