Δείτε τον κόσμο με δέος

Τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά, όσο και αν το θέλετε. Τα πράγματα αυτή την στιγμή είναι όπως είναι, μην το πολυσκέφτεστε, αν θέλετε να κάνετε κάτι για εσάς αρπάξτε αυτή την μοναδική στιγμή της ζωής σας που ονομάζεται παρόν.

Το παρόν είναι η μοναδική στιγμή που μπορείτε να έχετε τον έλεγχο της ιστορίας σας, της ζωής σας, ίσως και της μοίρας σας. Αυτήν εδώ την στιγμή είναι κρίμα να την σπαταλάτε με παράπονα για το πώς είναι τα πράγματα ή για το πώς θα έπρεπε να είναι.

Αγαπήστε την ζωή σας, τον εαυτό σας. Αγαπήστε το καθετί που σας συμβαίνει, όλα είναι αναμενόμενα και πιθανά και κανένας δεν σας έχει εγγυηθεί ή δε μπορεί να σας εγγυηθεί μια ζωή χωρίς προβλήματα. Ακόμη και αν μπορούσε να το κάνει, πιθανότατα να μην το δεχόσασταν. Ακόμη και αν δεχόσασταν την προσφορά του, θα ήσασταν άραγε ευτυχισμένοι;

Η ζωή ίσως να μην έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι τέλεια, ίσως να έχει σκοπό τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, ίσως να μοιάζει περισσότερο με

τρενάκι του Λούνα Παρκ παρά με μια ρουτινιασμένη βόλτα με λεωφορείο. Αλήθεια, τι θα σας έκανε περισσότερη εντύπωση από τα δύο όταν ήσασταν παιδιά, για ποιο από τα δύο θα πληρώνατε περισσότερα;

Το μυαλό μας, αν και είναι το πιο περίπλοκο γνωστό όργανο στο σύμπαν, αδυνατεί να συλλάβει το μεγαλείο και τα μυστήρια της ζωής. Γνωρίζουμε ότι είμαστε μια μικρή πινελιά στον αχανή καμβά του σύμπαντος. Ακόμη και το να πούμε ότι είμαστε μια μικρή πινελιά, στην πραγματικότητα υπερεκτιμά το πραγματικό μας μέγεθος σε σχέση με το σύμπαν.

Έχουμε περιορισμένες δυνατότητες αντίληψης, περιορισμένες γνώσεις και δεδομένα. Γνωρίζουμε ελάχιστα αλλά πολλές φορές βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, για τα οποία σε μερικές περιπτώσεις είμαστε τόσο απόλυτοι που είμαστε έτοιμοι να τα υπερασπιστούμε με την ζωή μας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους της ύπαρξής μας. Ακόμα και αν υιοθετήσουμε την θέση ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης και ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι απλά ένα τυχαίο αποτέλεσμα, το μυαλό μας δεν μπορεί να κατανοήσει απλά ερωτήματα του τύπου “Πώς ξεκίνησαν όλα;” ή “Τι τα ξεκίνησε όλα;”.

Για πολλούς η απάντηση είναι το Big Bang, για τόσους άλλους και ίσως περισσότερους ο Θεός, ενώ άλλοι έχουν διαφορετικές απαντήσεις. Σε όλες τις απαντήσεις όμως που δίνουμε, το κύριο ερώτημα που μπορεί να τεθεί είναι από που προήλθε το πρώτο ίχνος ύπαρξης και τι υπήρχε πριν από αυτό. Για παράδειγμα, ποιος δημιούργησε την υπερβολικά πυκνή ύλη ή την κατάσταση που δημιούργησε την μεγάλη έκρηξη; Ακόμη και αν η απάντηση σας είναι ο Θεός ή κάτι άλλο, το ίδιο ερώτημα μπορεί να τίθεται επ’ άπειρον.

Γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα πάντα και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Δείτε τον κόσμο με δέος, προσπαθήστε να απολαύσετε τις στιγμές της ζωής σας, δεν χρειάζεται απαραίτητα να καταλάβετε για ποιο λόγο συμβαίνουν τα πάντα. Μπορείτε να προσπαθείτε αλλά μην απελπίζεστε αν δεν τα καταφέρετε.

Μην αφήνετε την ζωή να κυλά από μέρα σε μέρα χωρίς να την ζείτε, γιατί μπορεί όπως και ο ποταμός να φαίνεται στην επιφάνεια της αναλλοίωτη αλλά δεν θα επιστρέψει ποτέ το ίδιο νερό πίσω. Αλλάζει καθημερινά και χάνεται στις μνήμες μας.

Απολαύσετε την βροχή, τον ήλιο, τη ζέστη και τη λάσπη. Ζήστε μέσα από το κλάμα και το γέλιο, την χαρά και τη λύπη. Ζήστε μέσα από τα συναισθήματα σας, ζήστε για εσάς, μην ανεβείτε στο τρενάκι του λούνα παρκ με αναλγητικά και ηρεμιστικά. Η διαδρομή σας θα έχει αξία μονάχα αν βιώσετε όλη την γκάμα των συναισθημάτων σας και να είστε βέβαιοι ότι σε μια άλλη ζωή θα πληρώνατε πολλά για να είχατε την ευκαιρία να ανεβείτε στο τρενάκι που ονομάζεται ανθρώπινη ζωή στον πλανήτη γη.

Όσοι θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποιο άρθρο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
NO ARMOUR
Latest posts by NO ARMOUR (see all)
© 2017 – noarmour.com - All Rights Reserved
error: Content is protected !!