Η λευκή σελίδα και η φυλακή

Ένας νεαρός άντρας δέχτηκε επίθεση από ένα άγνωστο άντρα σε ένα μπαρ, για ασήμαντη αιτία. Ανταπέδωσε τα χτυπήματα με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δυο.


Ο δικαστής, μιας και δεν μπορούσε να βγάλει άκρη για το ποιος ξεκίνησε τον καυγά και ποιος βρισκόταν σε αυτοάμυνα, αποφάσισε να βγάλει τον εαυτό του από την δύσκολη θέση με το να τους στείλει και τους δύο για λίγες μέρες στην φυλακή.




Ο νεαρός άντρας ήταν πολύ θλιμμένος και φοβισμένος για το πως θα τον αντιμετωπίσει η κοινωνία, η οικογένεια και οι φίλοι του. Τότε ένας σοφός φρουρός που τον είχε συμπαθήσει του αφηγήθηκε μια ιστορία. 

Ήταν δύο σελίδες χαρτί, η μια εντελώς λευκή, η άλλη μουντζουρωμένη, τσαλακωμένη, με ένα σωρό πινελιές, γραμμές και κουκκίδες. Οι μουντζούρες συμβόλιζαν όλες τις κακές πράξεις που είχε κάνει.

Οι δύο αυτές σελίδες συναντήθηκαν σε ένα μπαρ τυχαία.

Η λερωμένη σελίδα, παρέσυρε την καθαρή σελίδα – η οποία ήταν εντελώς αθώα – σε ένα απαγορευμένο παιχνίδι με το μολύβι.

Το μολύβι θα κυνηγούσε τις σελίδες και θα προσπαθούσε να τις μουντζουρώσει. Η σελίδα που θα είχε τις περισσότερες νέες μουντζούρες θα ήταν η χαμένη.

Η λευκή σελίδα τέλειωσε το παιχνίδι με μια μόνο κουκκίδα στο κέντρο, την οποία απέκτησε όταν το μολύβι έπεσε κατακόρυφα πάνω της χτυπώντας τη με τη μύτη του. Ήταν πολύ τυχερή που δεν την είχε τρυπήσει.

Η λερωμένη σελίδα δεν κατάλαβε αν είχε νέες μουντζούρες. Αν και το μολύβι ορκιζόταν πως της είχε κάνει αρκετές.

Ήταν τόσο μουντζουρωμένη από τους μαρκαδόρους, τις βούρτσες και τα πινέλα που τα μολύβια την άφηναν σχεδόν αδιάφορη.

Αφού δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ποιος ήταν ο νικητής, το παιχνίδι ανακηρύχθηκε ισοπαλία.

Αφού τελείωσε την αφήγηση της ιστορίας ο σοφός φρουρός ρώτησε το νεαρό άνδρα “Πιστεύεις ότι η λερωμένη σελίδα έδινε δεκάρα αν θα λερωνόταν και άλλο;” και πριν προλάβει να πάρει απάντηση συνέχισε: 

“Η λευκή σελίδα είσαι εσύ. Η κουκκίδα που απέκτησες σου φαίνεται τεράστιο μειονέκτημα και ελάττωμα. Με τον καιρό όμως θα ξεθωριάσει, αλλά θα παραμείνει εκεί και θα σου θυμίζει να μην ξαναπαρασυρθείς.

Τώρα θα ήταν καλό να επικεντρωθείς στο πόσο καθαρός είσαι – και είσαι πολύ καθαρός. Δεν μπορείς να το καταλάβεις τώρα γιατί το μόνο που βλέπεις είναι την ανωμαλία της κουκκίδας πάνω στο λευκό χρώμα. Η οικογένεια, οι φίλοι σου και η κοινωνία θα δουν μονάχα αυτό που θα τους δείξεις εσύ.”

NO ARMOUR
Latest posts by NO ARMOUR (see all)
© 2017 – noarmour.com - All Rights Reserved
error: Content is protected !!